Jak pečovat o dětské softshellové kombinézy

Softshell je typ materiálu, který se používá jako svrchní vrstva, kterou lze nosit přes základní vrstvu z vlny nebo bavlny. Pokud je chladněji, můžete přidat svetr nebo flísovou bundu. Dětské kombinézy iELM se skvěle hodí na náročné venkovní aktivity, když je chladno, vlhko nebo větrno. Jsou vhodné pro ty, kteří vyžadují volnost pohybu, lehkost a pohodlí. Vnější strana je hladká, ale odolná proti oděru, a vnitřní strana je měkká a zajišťuje odvádění vlhkosti.

Tato textilie je prodyšná, větruodolná, termoregulační a v neposlední řadě nepromokavá.

Jedná se o ideální volbu pro děti, které si rády hrají volně v přírodě. Venkovním aktivitám se mohou věnovat po většinu roku. Nezapotí se a nebude jim zima, ať už je jaro, podzim nebo zima.

Před praním

Před praním softshellové kombinézy svého dítěte si přečtěte pokyny k ošetřování uvedené na štítku a dodržujte je. Pokud máte ve zvyku štítky na oblečení sundávat, uložte je na bezpečné místo nebo si je vyfoťte, abyste si je mohli v případě potřeby znovu přečíst. Poté očistěte nečistoty na povrchu, jako je prach nebo bláto. Výhodou oblečení ze softshellu je, že se velmi snadno čistí. Pokud se rozhodnete prát je jinak než ručně, ujistěte se, že jste před vložením do pračky uzavřeli zip.

Proces praní

Kromě pokynů, které najdete na štítku, doporučujeme mít na paměti následující nejdůležitější aspekty, aby nedošlo k poškození softshellového materiálu:

-perte je v pračce při nízkých otáčkách;
-teplota vody nesmí přesahovat než 40 °C;
-nepoužívejte bělidlo;
-nepoužívejte změkčovač tkanin.

Sušení

Stejně jako čištění, i proces sušení je poměrně snadný. Sušení na vzduchu je vhodnější, i když trvá déle. Dětské nepromokavé kombinézy se také nemusí žehlit.

Uchovávání

Posledním krokem při praní dětských nepromokavých kombinéz je jejich uchovávání. Dbejte na to, aby při sušení nezůstaly příliš dlouho mokré. Také je neukládejte na místech, kde je vysoká vlhkost.

Je důležité si uvědomit, že kombinézy nejsou zcela nepromokavé. I když je softshell nepromokavá tkanina, existuje možnost, že část vlhkosti projde přes oblast zipu, švů nebo manžet.

Dětské kombinézy iELM také neobsahují chemické látky, vaše dítě tedy není vystaveno žádnému nebezpečí. To zaručuje certifikace OEKO-TEX® STANDARD 100. Pro získání tohoto certifikátu se v textilním materiálu nesmí nacházet žádná ze 100 látek, o kterých je známo, že jsou zdraví škodlivé. Pokud se chcete dozvědět více o certifikaci Oeko-Tex, certifikaci GOTS a důležitosti oděvů bez chemických látek, přečtěte si náš článek zde.

Čím více se budeme o oblečení starat, tím déle vydrží, bude lépe sloužit a budeme ho nosit déle. To také vede ke snížení negativního dopadu na životní prostředí, pokud bychom často kupovali nové oblečení.

PŘEDCHOZÍ PŘÍSPĚVEK
DALŠÍ PŘÍSPĚVEK

Produkty

Sledujte nás na instagramu
[enjoyinstagram_mb]